понеделник, 11 октомври 2010 г.

Oнлайн разплащания – PayPal


 
Предизвикателството, пред което се изправят част от българските онлайн магазини е, че подценяват потенциала на Интернет и нямат достатъчно налични предразположения за онлайн разплащания. Броят на хората, разполагащи с кредитни и дебитни карти расте - биха могли да плащат онлайн и все още малко от тях го правят.

Затова и повечето онлайн магазини предлагат и други опции за заплащане - банков превод или наложен платеж, като пропускат най-удобната и сигурна система за плащане: PayPal. Чрез нея директно може да се закупи стока, продукт или услуга - международно.

На практика повечето български уеб сайтове предлагат на потребителите си няколко варианта за онлайн разплащания:  PayPal, Money Bookers, ePay, СМС микро разплащания, банков превод, наложен платеж, чрез куриер.


Какво е PayPal? Това е международна система за онлайн и банкови разплащания. За да имате успешен интернет бизнес трябва и да разполагате с начин за получаване на пари онлайн. За това вече хиляди търговци използват PayPal и АlertPay.

С PayPal можете да плащате всичко независимо в кой край на света се намирате, докато смс плащането важи само за страните, с които компаниите работят по съответни мобилни оператори.
 

Да се спрем на по-популярната разплащателна система PayPal - как да регистрирате кредитна карта? 

След като попълните необходимите данни на латиница за регистрация ще добавите Master Card или Visa Card (Electron). За да добавите дебитна или кредитна карта, към своя PayPal акаунт е задължително в нея да има поне 2 евро. В процеса на удостоверяване на сметката се извършва превод на определена сума от тази сметка към PayPal.

В последствие тези пари се връщат обратно на Вашата сметка. Тази процедура се нарича Expanded Use Program – EXPUSE – прави ce с цел да потвърдите, че Вие сте собственик на дадената карта, за да се избегне възможността от злоупотреби.


Влизате в своя профил в PayPal. Отивате на „My Account/Profile/Add-Edit Credit Card“. Натискате бутона „Add а Card“.


Въвеждате инфoрмацията така, както е написана на картата, като в графата „Card Verification Number“ пишете трицифрения код, намиращ се на задната част на картата. След като въведете данните от картата ви, натиснете бутона „Add Card“.


Какво следва? За да разберете какъв e 4-цифрения EXPUSE код, след 2-3 дни отивате до банката издател на картата и изисквате разпечатка от движението на вашата сметка. Там ще откриете операция от PayPal, като за основание на плащането бива маркиран специфичен 4-цифрен номер, следван от текста EXPUSE.


В секцията: „My Account Оverview“, ще видите съобщение, напомнящо ви, че все още не сте въвели нужния 4-цифрен номер за преминаване в EXPUSE програмата и получаване на статус Verified.


Щраквайки върху това известие, ще бъдете телепортирани на страница, където да въведете този код. След като въведете 4-цифрения EXPUSE код, вие имате привилегиите да използвате възможностите на системата за онлайн разплащания PayPal:

  • – за извършване на плащания за различни услуги и стоки в Интернет,
  • – за получаване на пари за извършени от вас услуги или продажби.
Препоръчително е да си създадете профил "Premier" - ще имате повече привилегии.

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.



бутон за социални мрежи

Няма коментари:

Публикуване на коментар