сряда, 13 ноември 2013 г.

Оптимизация на сайт



оптимизация на сайт
Ако сайтът ви е добре оптимизиран, може да се озовете на предни позиции в търсачките и да спечелите много потенциални клиенти към вашия бизнес. Всичко това трябва да бъде запланувано още със стартирането на вашия проект и с началото на работата по уеб сайта. Всеки клиент е индивидуален и съответно вижданията му са съвсем различни от предходния, затова и уеб дизайнерите трябва да са много гъвкави, като подхождат към всеки потребител по различен начин, за да удовлетворят максимално желанията му.

Голям плюс е да имате добра оптимизация на вашия уеб сайт, за да може да привличате по-лесно вниманието на сърфиращите в Интернет. Но големите компании с доказани имена и качество на услугите, често пренебрегват този факт и залагат на класически, изчистен дизайн. Трябва да се вземе предвид и факта, че тези компании имат други форми за реклама – флаери, постери, реклами по телевизията или радиото, билбордове, които са много по-голям разход в сравнение с една отлична оптимизация, която също би имала меко казано много добър резултат, но струваща десетки пъти по-малко. Както например www.Notebook.bg оптимизира продуктите си в Интернет с интересен подход, под формата на въпрос
"Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?" :)

Общо взето големите и реномирани фирми, доказали се във времето с добро качество на услугите си и на прилична цена, разчитат че хората ще въведат името на фирмата в някои от многото търсачки и така ще попаднат на техния фирмен сайт. За съжаление новите бизнеси трудно биха привлекли клиенти чрез този метод, а и едва ли биха могли да си го позволят, тъй като рекламата чрез флаери и билбордовете е по-скъпа инвестиция, която може и да не ви се изплати.

Все повече българи се обръщат за помощ към професионални уеб програмисти, които да направят сайтовете им по-посещавани, което немимуемо води и до генерирането на повече печалби. Трябва да сте наясно с факта, че оптимизацията на проекта ви е добре да съвпадне със започването на самата изработка на сайтa. Тежестта и отговорнастта на тази трудоемка задача е на плещите на програмистите, които трябва да определят интерактивния изглед на сайта, разположението на всички хипер връзки в текста, тяхната подредба, дължината на ключовите думи и още много други. Тук трябва да отбележим, че често допускана грешка е да се използват твърде много синонимни думи или изрази на зададените ключови думи, което води до тяхното обезличаване. Ключовите думи трябва да описват дейността ви по-възможно най-точният начин, за да ви открият по-лесно в търсачките.

Екипът, който ще поеме проекта ви, може да ви даде и съвети как да оптимизирате още повече съдържанието му и да посочи допуснати грешки. Не е рядкост в началната страница на много сайтове текста да не съдържа достатъчо ключови думи. Препоръчително е тяхната гъстота да бъде 6-10%, а за начална страница дори до 11-12%, за да бъдат клиентите наясно с предлаганите от вас услуги. Нашият сайт предоставя голям архив от информация за същината на сайтове – от тяхното раждане и направа, през оптимизацията до крайният продукт, генериращ печалби. Оптимизацията на сайта ви е пътя към челните позиции в търсачките, затова направете тази умна инвестиция, която ще ви се изплати неколкократно в близките няколко месеца.

Автор: Nikolay Elenkov
-----------------------------------------------------------------------

бутон за социални мрежи

1 коментар:

  1. Много полезна статия, обикновено в милата ни родина хората се стремят да ти вземат парите, а какво ще свършат в посока оптимизация на сайт не е много ясно.
    Особено забавно е като ти се обади някой псевдо оптимизатор и започнеш да му задаваш професионални въпроси какво става:)
    А покрай оптимизацията поздравления за сайта - много ми харесва.

    ОтговорИзтриване