петък, 30 август 2013 г.

Как да печелим пари от Интернет като фрийлансър?


фрийлансър
Поради липса на постоянен доход или освобождаване от работа по различни причини, хората са склонни и на дистанционно работно място пред компютъра. Резултатът е търсене на работа в интернет. След като постоянна работа не е намерена, вие решавате за известно време да поработите на свободна практика. Хубаво е, ако имате способности в областта на дизайна, правенето на сайтове и писането на статии.


Ключов момент се явява търсенето на поръчител - от това зависи вашата следваща заработка. По-добре ще бъде, ако намерите няколко поръчителя. Къде да търсим поръчител?

Пътищата са няколко:
  • Ваши познати и приятели. Възможно е някой от тях да има собствен сайт и да е заинтересован от вашите услуги. Също така, може и да посъветва вашия поръчител, когото познава лично.
  • Виртуални приятели. Ако прекарвате време в социалните мрежи, форуми и чатове вие ще можете да се възползвате от това в интерес на работата. Демонстрирайте пред вашите виртуални познати  резултати от работата ви - възможно е да откликнат към вас с предложения и поръчки. Може би не веднага, но в определен момент ще знаят, че на вас могат да разчитат.
  • Бивши делови контакти. Ако са ви останали контакти с бивши поръчители - предложете им своите услуги.

Не забравяйте от време на време да напомняте на приятелите си  за постиженията ви в работата, като им предоставите координатите ви - при необходимост да се свържат с вас.

Посещавайте специализирани форуми за рерайтъри, копирайтъри, дизайнери, уебмастъри, програмисти, както и  за любители, правещи от нищо нещо. В тях участниците споделят полезна информация, знания, опит, тайни и намират клиенти.

Във форумите predpriemach.com и searchengines.bg,  практически може да намерите поръчки за всеки вид дейност, с което задачата ви да печелите в интернет на свободна практика става по-проста. И ако притежавате нужните умения, упоритост и професионално изпълнение - ще си изградите общество от постоянни поръчители.

Създаване на сайт
Можете да създадете свой собствен сайт, като опишете услугите, които предлагате, цените на труда ви и вашите контакти. Така че, може да си изградите сайт портфолио с резултати от вашата работа. С достатъчно усилия и време ще си създадете и клиентела.

Най-оптималният вариант за получаване на стабилни поръчки се корени при старите ви клиенти. Може би си струва да опитате да изпълните стара поръчка по-качествено, за да е зависим клиента от труда ви, отколкото да губите време в търсенето на нови клиенти.

Ако, въпреки всичко мислите да работите като фрийлансър само, докато намерите стабилна работа - помнете, че няма нищо по-постоянно от временното, особено когато достигнете ниво в свободната практика с по-голямо количество поръчки и достойно заплащане на труда.

-------------------------------------------------------------------------

бутон за социални мрежи

1 коментар:


  1. Страхотен пост, поздравления! Впечатлен съм и приятно изненадан от този сайт. УСпех в развитието му!


    PCTVNET


    ОтговорИзтриване