петък, 18 октомври 2013 г.

Преди започване на SEO оптимизация

3 основни задачи, преди да пристъпим към SEO.

1. Определяне на целите

В процедурата по SEO оптимизация най-често се започва с определяне на целите. Ако желаем да направим уеб портал за президента, това най-вероятно е нереална задача, но ако е за кифли и банички, навярно няма да е трудно. Изясняваме си целите и започваме да мислим неща като тематика на портала и домейн. От значение тук, е да се определи точно за какви ключови изрази и думи желаем да се класираме. След това е необходимо да обърнем вниманието си към анализа на конкуренцията ни.


2. Разберете на какво равнище се намирате в момента

Ако вече разполагате с уеб портал или онлайн магазин и желаете да го оптимизирате, необходимо е да разберете на какво ниво е той в момента. За да го направите, влезте в Google, въведете ключова дума, за която желаете портала ви да се появява като резултат и разгледайте резултатите, излизащи на първите три страници (обикновено хората търсят информация от началните три страници).

Съществуват и други метрики като Alexa Traffic Rank, Page Rank и индексирани страници в Yahoo, Google, Bing, брой посетители дневно, външни линкове, Facebook фенове, Twitter последователи, които са качествени методи за характеризиране на текущото състояние на портала.

3. Необходимо е да направим портала SEO Friendly

Какво значи това? Това значи уеб порталът ви да е така изработен, че да може правилно да се индексира. Необходимо е да повишите честотата на определена ключова дума в информацията си, но не бива да го правите така, че да прилича на спам. Структурирайте съдържанието си така, че лесно да се чете, както от търсачките, така и от посетителите. От значение е също контентът ви да бъде уникален. Най-безпроблемният начин да направите портала си SEO Friendly е чрез употребата на готови SMS системи като Drupal, Joomla, Wordpress, Modx, Opencart понеже те притежават SEO плъгини, които правят работата ви по-лесна.

Автор: Nikolay Elenkov

-------------------------------------------------------------------------

бутон за социални мрежи

Няма коментари:

Публикуване на коментар