сряда, 13 февруари 2013 г.

Идея за онлайн бизнес


online business
онлайн бизнес
Ако сте решили да изградите онлайн бизнес, трябва да се уверите, че притежавате необходимите възможности. Нужна е идея. Всеки бизнес има своя собствена уникалност и определена структура, икономическа ситуация и връзки. За да се реализира печалба разбира се, идеята му трябва да отговоря на няколко въпроса:
  1. С каква цел искаме да изградим онлайн бизнес? 
  2. Каква ще бъде неговата дейност? 
  3. Как ще се възползваме от клиентите си и колко нашите доходи ще надвишават разходите?

Задължително е идеята да бъде замислена от вас.

Интернет се превърна в доходен източник за голяма част от обществото, дори и в основен. Така или иначе, все повече хора се присъединяват към виртуалните методи за печелене на пари. Търговията със сайтове днес е една от най-доходните. Но не и толкова лесна. 

За да заработиш, трябва да изразходваш: "Да се продаде нещо ненужно, трябва първо да се купи нещо ненужно." Така че, тези думи ще бъдат много полезни във вашия случай. Човек трябва да е готов да изразходи прилична сума пари, за да умножи след това няколко пъти тази сума под формата на печалби.

Вземете например predpriemach.com, searchengines.­bg, web-tourist.net. По ресурсни данни, те по-скоро са обекти на обмен, неангажирани в продажбата на различни малки сайтове, домейни, продукти, услуги и т. н. Тук се осъществяват покупки и продажби на сайтове, в размер на не малки стойности. Сами разбирате, че лош продукт не се предлага.

И така, какво е нужно да направите и вашият сайт да заслужи достойно място в този обмен? За начало имате нужда от капитал, примерно 300-500 лева, няколко дни упорита работа, месеци на чакане и поддръжка. Ако притежавате всички тези качества и ресурси, можете да преминете към следващата стъпка.

Регистрирате си нов домейн и правите уеб сайт, или посещавате търг за домейни, купувате си свободен и правите сайт с добър дизайн и качественост. Ако не разполагате с дизайн умения, трябва да се обърнете към специалисти. След това е нужна добра разработка, качество и настройки на платформата.

Все пак, основният компонент на сайта е съдържанието. Празен сайт не носи печалба и продажба. Когато приключите с уеб проекта с доволен и уникален контент, идва ред на популяризирането му в интернет. Можете да го продадете, рекламирайки на борси, чрез наддаване в търгове: по-изгодно е.

Тази идея е примерна за онлайн бизнес. Имате възможност да действате и в комбина с единомислещи хора и да развивате своите ресурси за създаването и продажбата на уеб сайтове.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Автор: П. Младенова
Photo: office.com

бутон за социални мрежи

Няма коментари:

Публикуване на коментар