събота, 25 август 2012 г.

Реклами за отслабване


Рекламата продава, но и подвежда


reklami za otslabvane
Photo: office.com
Много от нас са измъчвани от мисълта за наднормено тегло. Манията да сме слаби, вталени и да се харесваме на околните, понякога се превръща в бич на ежедневието ни. Веднъж попаднали в капана на ежедневието, ние се превръщаме в роби на всичко, що се рекламира с лого за отслабване.
 
Какво всъщност е рекламата за отслабване? Тя е плод на фармацевтичната индустрия, специалисти от различни сфери, медици, фитнес инструктори и други, както и на хора с опит - минали по пътя в борба с килограмите.

Рекламите за отслабване предлагат различни видове хапчета, консистенции, разтворими таблетки и други такива - нож с две остриета, който бавно, но сигурно води до пристрастяване.

В началото на "лечението" те оказват нужния ефект, но при по-продължителен прием този ефект губи своите качества, а в лошия случай започва да действа обратно и не само връща старите килограми, но спомага за качването на нови такива. Да не пропускаме факта, че всичко закупено от аптека (на химична основа) е плод на фармацевтична индустрия и бавно убива. Казано с други думи - помага в едно, вреди на минимум други два органа.
 
Отслабващите продукти, предложени ни от фитнес инструктори и други специалисти в сферата на спорта са добър вариант за хора, водещи еднотипен живот, които всеки ден в един и същи час отиват на работа, обядват, прибират се от работа и т. н.  Ако обаче денят ви е динамичен и нерегламентиран, трудно ще се придържате към подобен режим.
 
От всичко казано трябва да знаем, че рекламите за отслабване продават много, но и подвеждат. Най-добрият начин да сме в хармония с тялото си е да му даваме това, от което се нуждае, но в умерени количества. Не бива да забравяме, че всяко нещо в прекомерни дози може да доведе до странични ефекти.
 
Рекламата ни е нужна до толкова, че да направим сами равносметка кой път ще изберем, за да стопим излишните мазнини:
  • - дали това ще е мързеливият метод с лекарства,  криещ и най-голям риск от увреждания;
  • - или ще спортуваме и ще се храним балансирано;
  • - ще заложим ли в краен случай на собствената си воля, сами да се ограничим от вредните за тялото храни...
 
Всеки сам може да си изясни в каква степен да се  довери на рекламираните продукти за отслабване.

Автор: Кейти
Редактор: П. Младенова


бутон за социални мрежи

2 коментара:

  1. да, много точно казано, използването на таблетки за отслабване е може би най-лошият вариант за здравето

    ОтговорИзтриване
  2. Правилно мислене. Най-натуралното, сигурно и здравословно отслабване е чрез редовни упражнения и правилно хранене. Хапчетата рано или късно започват да вредят.

    ОтговорИзтриване