неделя, 10 юни 2012 г.

Писане в Интернет


писане в интернет
Писане в Интернет
Интернет е една необятна вселена, така близка и достъпна за всеки един от нас, а в същото време толкова габаритно и необхватно пространство. И възниква въпроса:

   - Кои сме ние в цялата схема?!

Дали сме някоя звезда, като тези на небето или просто един посетител, една прашинка дошла за миг и отишла без време и следа? Замисляли ли сме се някога, за какво сме на този свят, кои сме и какво се иска от нас? И макар всеки един от нас да посещава редовно интернет пространството, даваме ли си сметка колко много даваме и получаваме от него?

Потребителите в интернет днес наброяват милиарди и това, че всеки оставя диря след себе си не остава без значение, макар и в този "Виртуален свят".

Преглеждайки ежедневно електронната поща, отговаряйки на е-мейлите, пишейки мнения по форумите, давайки съвети и препоръки, разменяйки информация дори с непознати, търсейки информацията от света, чрез търсачките, събирайки се с приятели в онлайн игри, скайп, фейсбук и други места, където се намират сродни души - нищо не е случайно.

Всяко нещо в този живот си има начало и край, но от едното до другото има дълъг път, който всеки извървява както сметне за добре.

Писането в интернет е нещо подобно. Ежедневно оставяме диря, ден подир ден. Някои ще кажат: "Да, но ние не сме творци или писатели!", но това е без значение. Щом сте в "Матрицата" на времето, вие оставяте своята диря и сте звезди.

Макар и включвайки си скайпа, и пишейки с приятели, макар и влизайки във форума, и давайки своите мнения, макар и просто черпейки информация.., щом сте тук, вие сте част от онлайн писането, истински значими сте, оставяйки следа като всяка звезда. Споделянето на мисли, чувства, настроения, емоции - това е по-ярка следа от всяка друга на небосвода.
 
Стигайки до тази философска мисъл, смятам, че тук е мястото да спомена, че писател в интернет е не онзи, който има дарба, а Всеки, който дава нещо на света, без да очаква отплата. Това е истинността на творците!

Автор: Кейти
Редактор: П. Младенова
Photo: images.google.com
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

бутон за социални мрежи

Няма коментари:

Публикуване на коментар