четвъртък, 26 април 2012 г.

Пари или умение

Photo: images.google.com
Парите всъщност представляват интересен обект. От една страна, ние сме в състояние да ги печелим. Тази способност се определя от инстинкта ни за оцеляване. Без пари съвременното общество не може да оцелее.

От друга страна, да спечелиш сума пари, би било напълно доволно. Всеки от нас чувства значението на парите в живота си! Необходими са ни в ежедневието за текущите нужди и за получаване на блага - имидж, престиж, себереализация и т. н.

По-голямата част от хората по света изпитват недостиг от финанси - живеят на кредит, някога заемат пари и заеми, принудени са да се "измъкват" от месец на месец. Освен това с увеличаване на благосъстоянието на човека, расте и нуждата му от пари.

Парите липсват и в същото време са най-търсеният ресурс на човечеството в продължение на векове и до днес. Ние всички заработваме доходи, но го правим много неефективно! Това се дължи, преди всичко на погрешното ни отношение към тях.

Свикнали сме да ни се плаща като бонус за нашия труд, така както сме получавали оценки в училище и колежа: "Ти свърши отлична работа - получаваш "шестица", а ти слаба - получaваш "двойка". След 15 години при това обучение, ние виждаме и в работодателят строг, но справедлив учител, който решава да получим "двойка" или "шестица" през този месец.

Финансово успешните хора подхождат към процеса на заработване на пари много по-различно. За тях това е просто умение, като способността да шофират, да плуват, да карат велосипед, говорят на чужд език, свирят на пиано или китара и др.

В съвременното общество се приема, че богатството е специален подарък, който се предава по наследство - един вид "предприемачески дух". Ако не си роден в богато семейство, може да не бъдеш богат човек. Но това е просто обичаен навик! Всяко умение (знание), както знаете, можете да разработвате и усъвършенствате! Както се казва "Знанието е сила." И това знание може да донесе пари.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

бутон за социални мрежи

Няма коментари:

Публикуване на коментар