неделя, 25 юли 2010 г.

Защо онлайн реклама?

Невярващо, но факт! Интернет рекламата набира мощна скорост!


Всеки рекламира според възможностите и потребностите си. Ако интернет потребител желае да продаде стария си телефон, то обяви във виртуалното пространство ще му свършат работа, разбира се и да са публикувани на правилното място.

Ако обаче желаете да популяризирате бизнеса си, услугите или продуктите си - неизбежно се нуждаете от добре обмислена и таргетирана рекламна кампания. Дори за малкия бизнес oнлайн рекламата е абсолютно задължителна. Защото тя въздейства и води до четири стандартни фази:
  1. Привличане на внимание;
  2. Възбуждане на интерес;  
  3. Предизвикване на желание за притежание; 
  4. Поражда действие. 
Онлайн рекламата привлича основно зрението на потребителите, тъй като зрителната памет е най-силна. Въздействието се осъществява с писано слово, статична визия, раздвижени образи, рекламни банери и т.н.

Много малки фирми са се разраснали благодарение на Интернет, като на съвсем малка площ рекламодателят разполага с идеалната възможност да представи своя продукт, услуга или фирменото си име.


Текстовото съобщение или иначе казано - контекстна реклама, се използва от търсачките при показване на резултатите от търсене в зависимост от думите, съдържащи се в запитването.

Рекламата в търсещите машини е най-силният коз в Мрежата за повишаване на продажбите на продукти и услуги. Целта на текстовото послание е да събуди интереса на потребителите към вашият продукт.

Контекстната реклама е и ключовата дума, показваща се единствено на потребители, въвели в търсачката точно тази дума. Пример: реклама на строителна компания ще се показва при търсене по думите "строеж" или "строителство" и т. н.

Обмислете предварително как ще реализирате рекламната кампания на вашият бизнес.

"Бъдете потребител на собственият си продукт. Направете го по-добър в зависимост от собствените си желания. И въпреки всичко, не се лъжете, че сте вашият потребител." - Evan Williams

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

бутон за социални мрежи

Няма коментари:

Публикуване на коментар